Prieteni și politicieni îi aduc un ultim omagiu seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus

Trupul neînsufleţit al seniorului liberal Mircea Ionescu-Quintus a fost depus la Biserica Buna Vestire din Ploieşti.

Adăugat: 17 Septembrie 2017
Ultima actualizare:17 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Ionescu Quintus
trimite pe mail

Trupul neînsufleţit al preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, care a încetat din viaţă acum două zile, la vârsta de 100 de ani, a fost depus, astăzi, la Biserica Buna Vestire din Ploieşti.

Funeraliile vor avea loc mâine la Cimitirul Viişoara.

Corespondență din Ploiești

Trupul neînsufleţit al seniorului liberal Mircea Ionescu-Quintus a fost depus la Biserica Buna Vestire din Ploieşti.

Familia şi-a dorit ca slujba să aibă loc în acest lăcaş de cult foarte mic din vecinătatea casei lor.

Alături de sicriu se află, acum, doamna Quintus, şi dânsa în vârstă de 91 de ani, şi Garda de Onoare, asigurată de Jandarmeria Română.

Fiul familiei Quintus nu a ajuns încă în ţară, el fiind plecat şi stabilit din anii '80 în Germania.

În curtea bisericii, devenită neîncăpătoare, se află atât ploieştenii, cât şi membri ai Partidului Naţional Liberal, şi cred că reprezentanţi ai tuturor partidelor politice din judeţul Prahova.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Mihai Tudose au trimis deja coroane de flori, iar Valeriu Stoica şi George Copos au depus personal coroanele de flori.

"A fost un om extraordinar, a fost bonom, a fost plin de umor. Aceste calităţi sufleteşti l-au făcut să treacă prin cele mai grele perioade ale vieţii, inclusiv în perioada comunismului, când a fost şi în universul concentraţionar comunist o perioadă de timp. PNL păstrează memoria lui Mircea Ionescu Quintus ca un om care a fost în egală măsură personalitate politică şi a avut o dimensiune sufletească extraordinară", a spus Valeriu Stoica. 

Liderul PNL, Ludovic Orban, este aşteptat să ajungă în jurul orei 16:00 pentru a participa la slujba de priveghi.

Înmormântarea este anunţată, aşa cum aţi spus şi voi, pentru mâine, la ora 12:00, în Cimitirul Viişoara, acolo unde se află cavoul familiei Quintus.

O carte de condoleanţe în memoria preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, este deschisă la sediul central al Partidului Naţional Liberal din Capitală.

Toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu şi să transmită un gând bun familiei îndoliate o pot face şi mâine, între orele 10:00 şi 18:00.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza