PREZIDENŢIALE Iohannis cere mai multe secții de vot în străinătate

Klaus Iohannis solicită MAE să mărească numărul de secții de vot din străinăte și susține că lui Ponta îi este frică de voturile românilor din diaspora.

Adăugat: 8 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale
trimite pe mail

Candidatul prezidenţial al Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis solicită Guvernului să mărească  numărul secţiilor de votare din străinătate.

El îl acuză pe contracandidatul său că profită de funcţia publică pe care o are pentru a îngrădi un drept constituţional.

"Domnului candidat Victor Ponta îi este pur şi simplu frică de voturilor românilor din diasporă. Eu solicit guvernului, mai exact Ministerului de Externe, să mărească numărul de secţii de votare. Vom vedea dacă au înţeles care este miza. Eu am impresia că au înţeles, dar nu vor", a spus Iohannis.

Solicitarea lui Klaus Iohannis vine după precizarea făcută de Biroul Electoral Central astăzi,  conform căruia organizarea secţiilor de votare din străinătate este, potrivit legii, de competenţa exclusivă a Ministerului de Externe, transmite corespondenta RRA, Carmen Vulcan.

Macovei îi dă voturile lui Iohannis

Klaus Iohannis contează pe sprijinul europarlamentarului Monica Macovei, care în turul întâi a obţinut peste 400 de mii de voturi.

Ea a decis să îl susţină pe Klaus Iohannis, în 16 noiembrie, după ce acesta s-a angajat să respecte principiile statului de drept.

"Să declanşeze un referendum naţional pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor şi preşedintelui României. Să respecte independenţa justiţiei, să recupereze prejudiciile din marile dosare de corupţie şi din evaziune fiscală", a susținut Macovei, într-o declarație consemnată de redactorul RRA, Alin Şerbănescu.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:
10 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza