Prezenţa la vot la alegerile locale

Cei mai mulți alegători au votat până acum în județele Teleorman, Olt și Giurgiu.

Adăugat: 27 Septembrie 2020
Ultima actualizare:28 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Peste 46% dintre români s-au prezentat ieri la alegerile locale.  Voturile sunt centralizate la această oră, iar rezultatele finale se așteaptă pe parcursul zilei sau mâine.

UPDATE 18.00 Prezența la alegeri la nivel național a ajuns la 38%, potrivit datelor furnizate în timp de real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Rata cea mai mare de participare, de aproape 47 de procente, se înregistrează în județele Olt, Teleorman și Giurgiu.

Pe ultimul loc, cu cea mai mică prezență la vot, este Bucureștiul cu aproape 29%, urmat de județele Iași și Vaslui.

UPDATE 15.00 Prezența la nivel național la alegerile locale a depășit 30%, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.

Rata cea mai mare de participare, de aproape 39 de procente, se înregistrează în județele Olt, Teleorman și Giurgiu.

Pe ultimul loc este Bucureștiul, cu o prezență puțin peste 23%.

Cu 26% prezența la vot, Galațiul figurează sub media la nivel național

UPDATE 15.00  Prezența la urne pentru alegerile locale este de aproape 27%

 
Autoritatea Electorală Permanentă anunță o rată de participare la vot la nivel național de aproape 27%.
 
Potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritate, prezența cea mai mare este registrat în județul Olt, cu peste 34,7 %, județul Teleorman cade pe locul al doilea, iar pe trei se menține județul Giurgiu.
 
La polul opus, cei mai puțini alegători au votat în București, în Covasna și Vaslui, unde rata de participare este puțin mai mare de 20 de procente.
 
După cum a transmis redactorul RRA, Alina Stănuță, șase secții de votare din județul Timiș înregistrează o prezență de peste 100%, în vreme ce în capitală, la o secție din Sectorul 3, rata de participare este de 0,16%, cea mai mică la nivel național.
 
UPDATE 14.00   Interes crescut pentru alegerile locale de astăzi pentru care prezența la nivel național a depășit 23%, potrivit datelor în timp real furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.
 
La ora 14.00, prezența cea mai mare se înregistreaza în județele Olt, Teleorman și Giurgiu, unde s-au prezentat la urne a în jur de 30% dintre alegători.
 
La polul opus, cei mai puțini alegători au votat în București și în județele Covasna și Vaslui, în care prezența este de aproape 18%. În județul Vaslui sunt deschise aproape 550 de secții de votare.
 
UPDATE  La mai bine de patru ore de la deschiderea secţiilor de votare pentru alegerile locale, prezenţa se apropie de 11 la sutã, potrivit datelor în timp real furnizate de Autoritatea Electoralã Permanentã.     
 
Cei mai mulţi alegãtori au votat, pânã acum, în judeţele Teleorman, Olt şi Giurgiu, cu o prezenþã de peste 15 la sutã, iar cei mai puţini în Harghita, Covasna şi în municipiul Bucureşti cu aproximativ 8 la sutã.
 
Aproape 85 de mii de alegãtori au votat pe liste suplimentare, iar peste 2.300 au solicitat urna mobilã.
 
--------------------------------------------
 
La două ore de la deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile locale, prezența la urne a depășit 4%,  potrivit datelor în timp real furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.
 
Cei mai mulți alegători au votat până acum în județele Teleorman, Olt și Giurgiu, cu o prezență de peste 6% fiecare, iar cei mai puțini în Harghita, Covasna și Bistrița-Năsăud, cu mai puțin de 3|%.
 
În Capitală prezența era de peste 3,4%, dar sunt și secții - de exemplu, în sectorul 3 - unde până la această oră nu s-a prezentat niciun alegător - precizează redactorul RRA Alina Stănuță.


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Lumnita Voinea
Adăugat:
27 Septembrie 2020
Ultima actualizare:
28 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza