Prezenţa la vot a românilor din străinătate, extrem de scăzută

Potrivit corespondenţilor Radio România Actualități în străinătate, prezenţa la urne a românilor de peste hotare este scăzută până în acest moment.

Adăugat: 6 Octombrie 2018
Ultima actualizare:6 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Din Ungaria, corespondentul RRA Emil Groza informează că până la ora 11:00, în cele trei secţii din Budapesta, Szeged şi Gyula s-au prezentat la vot 31 de alegători.

În Israel sunt deschise patru secţi de vot în trei oraşe, două la Tel Aviv, una la Ierusalim şi una la Haifa.

Săptămâna trecută, Ambasada României a pus la dispoziţia presei israeliene un ghid în limba română şi alte materiale cu informaţii despre referendum.

Aproape toate cele 378 de secţii de votare din străinătate sunt deschise la această oră.

Încă de aseară, românii din ţări ca Noua Zeelandă şi Australia şi-au putut exprima opţiunea la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, informează redactorul RRA, Carmen Gavrilă.

Raportat la fusul orar de la noi, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 8 octombrie, pe Coasta de Vest a SUA şi în Canada, la ora 7:00, ora României.

Secţiile din străinătate, care se vor închide ultimele, vor fi cele din Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Phoenix şi Portland, în SUA şi Vancouver, în Canada.

Ministerul de Externe a organizat pentru referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei 378 de secţii de votare în afara ţării, după ce românii din Spania au cerut suplimentarea, iar ministerul a decis deschiderea unei secţii în plus în oraşul spaniol Valencia.

Cele mai multe secţii sunt în Italia, Spania, Republica Moldova, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania. Lista de secţii de vot din afara ţării este disponibilă pe site-ul Ministerului de Externe.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza