Prețurile la utilități și combustibili nu mai pot fi majorate

În perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrică şi termică, la gaze naturale, alimentarea cu aburi, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanţe militare.

Adăugat: 30 Martie 2020
Ultima actualizare:30 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preţurile la utilităţi şi la combustibil nu mai pot fi majorate pe perioada stării de urgenţă, potrivit unei noi ordonanţe militare publicate deja în Monitorul Oficial.

Singura modificare acceptată pe perioada stării de urgenţă va fi cea de scădere a tarifelor, precizat ministrul de interne, Marcel Vela.

Marcel Vela: În perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrică şi termică, la gaze naturale, alimentarea cu aburi, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanţe militare. Aceste preţuri pot doar să scadă, în funcţie de cerere şi ofertă.

Ordonanţa Militară nr. 4 mai prevede că personalul esenţial din sistemul energetic naţional va fi izolat la locul de muncă sau în spaţii special amenajate.

Documentul vine cu noi măsuri şi în ceea ce-i priveşte pe vârstnicii de peste 65 de ani.

Acestea vor putea ieşi din acsă oricând pentru nevoi medicale, însă fără a folosi mijloacele de transport în comun.

Se pot deplasa şi între orele 20.00 şi 21.00  cu animalele de companie, iar magazinele trebuie să le faciliteze accesul între orele 11.00 şi 13.00.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza