Preţul gazelor naturale, neschimbat pentru consumatorii casnici

Preţul la gazele naturale rămâne nemodificat pentru consumatorii casnici, iar măsura se aplică de la 1 iulie pentru o perioadă de 9 luni, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată, joi, de guvern.

Adăugat: 16 Iunie 2011
Ultima actualizare:16 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de urgenţă, adoptată de guvern, segmentează piaţa de gaze naturale între consumatorii casnici şi producţia de energie termică destinată consumului populaţiei, pe de o parte, şi restul consumatorilor de gaze naturale, de cealaltă parte.


Pentru prima categorie, ponderea cantităţilor de gaze naturale din import va fi stabilită în aşa fel încât preţurile finale reglementate să rămână constante pentru următoarele nouă luni.


Ca urmare a acestei măsuri, preţul gazelor naturale destinate consumului populaţiei nu va fi majorat în perioada iulie 2011 - martie 2012.


În schimb, pentru consumatorii industriali, preţul ar urma să crească, potrivit estimărilor experţilor, cu peste 20-25% chiar, însă majorările vor fi făcute treptat.


Potrivit ordonanţei de urgenţă, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul energiei va stabili structurile de amestec, import-export, pentru cele două segmente de piaţă create şi va monitoriza consumul de gaze pentru fiecare segment.


 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
16 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza