Preşedinţii României şi Poloniei au semnat declaraţia de parteneriat strategic

Preşedinţii României şi Poloniei, Klaus Iohannis şi Bronislaw Komorowski, au semnat la Varşovia o nouă declaraţie care consolidează parteneriatul strategic dintre cele două ţări, în noul context regional generat de conflictul din estul Ucrainei.

Adăugat: 12 Martie 2015
Ultima actualizare:12 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Preşedintele României, Klaus Iohannis şi preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowsk
trimite pe mail

UPDATE Polonia contează pe sprijinul României în ceea ce priveşte întărirea flancului estic al Alianţei Nord Atlantice, a declarat, astăzi, preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, după convorbirile avute cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a precizat că la summitul NATO care va avea loc anul viitor la Varşovia trebuie luate decizii care să contribuie la creşterea securităţii în această regiune.

Bronislaw Komorowski a spus că în cadrul convorbirilor a fost abordată situaţia regională cu accent pe Ucraina şi Republica Moldova.

El este de părere că statele din vest trebuie să fie pregăite şi pentru o dezvoltare negativă a situaţiei din zonă, determinată de nerespectarea înţelegerii de la Minsk.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că a fost adoptată o declaraţie comună pentru amplificarea parteneriatului strategic cu Polonia.

Şeful statului a reiterat susţinerea României pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei şi şi-a exprimat speranţa că pachetul de măsuri convenit la Minsk va fi implementat în mod progresiv.

De asemenea, România doreşte atragerea unui număr sporit de investiţii poloneze, dar şi o prezenţă mai mare a firmelor româneşti pe piaţa din Polonia - a mai spus şeful statului şi a anunţat că a convennit cu omologul său organizarea la Bucureşti în toamna acestui an a unei noi ediţii a întâlnirii şefilor de stat din regiune pentru pregătirea summitului NATO de la Varşovia.

Preşedintele Iohannis se află pentru două zile în vizită oficială în Polonia.

Potrivit programului prezidenţial Klaus Iohannis are întâlniri şi cu preşedintele Senatului, cu cel al Seimului şi se va întâlni cu comunitatea de români din Polonia la Ambasada României din Varşovia.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza