Președinții Iohannis și Macron au decis aprofundarea relațiilor dintre România și Franța

Preşedintele Klaus Iohannis a decis împreună cu omologul său francez, Emmanuel Macron, aprofundarea parteneriatului strategic în sectoarele: politic, economic, cultural şi al cercetării.

Adăugat: 24 August 2017
Ultima actualizare:25 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Franței, Emmanuel Macron (stânga) și președintele României, Klaus Iohannis
trimite pe mail

La Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său de la Paris, Emmanuel Macron au decis aprofundarea relaţiilor dintre cele două ţări în contextul parteneriatului strategic care deja durează de aproape 10 ani, şi a viitoarea preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră urmează să o deţină în primul semestru din 2019.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis împreună cu omologul său francez, Emmanuel Macron aprofundarea parteneriatului strategic în sectoarele: politic, economic, cultural şi al cercetării.

Şeful statului a precizat că a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor franceze, dar şi dorinţa de a conlucra în sensul consolidării proiectului european.

"L-am asigurat pe domnul preşedinte că poate găsi în noi un partener autentic, profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de redinamizare a Uniunii Europene. România este astăzi, după 10 ani de când suntem membri, un stat membru matur,  care doreşte să fie membru refondator al Uniunii Europene. România va acorda susţinere consistentă proiectului Europei Apărării la care dorim să participăm de la bun început. I-am transmis şi faptul că obiectivul României de aderare la Spațiul Schengen rămâne unul de actualitate", a spus Klaus Iohannis.

AUDIO Conferință de presă comună Klaus Iohannis -Emmanuel Macron

Şi preşedintele Emmanuel Macron a afirmat că România are dreptul să ceară aderarea la Schengen.

Este deschis la acest subiect, însă este de părere că Europa Spațiului Schengen nu funcţionează bine şi este nevoie de reforme.

Şeful statului francez a mai făcut referire în cadrul conferinţei de presă la parteneriatul strâns dintre cele două ţări.

"Sunt aici, astăzi, printre dvs, pentru că avem un parteneriat strâns, pentru că ţara dvs a intrat în UE, şi a făcut progrese considerabile, pentru că suntem în preajma unui an care va fi un an improtant pentru ţara dvs şi pentru că în primul semestru din 2019 veţi prelua preşedinţia Consiliului UE şi trebuie să pregătiţi cadenţarul pentru care veţi avea responsabilităţi iminente", a subliniat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a vorbit şi despre revuzuirea directivei privind detaşarea lucrătorilor în UE şi a menţionat că această nu se referă la împiedicarea transportatorilor români de a lucra în toată Europa, ci este vorba despre un cadru prea slab.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 August 2017
Ultima actualizare:
25 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza