Preşedinţia nu l-a numit pe Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, nu a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu în Consiliul de Administraţie al CNAS.

Adăugat: 16 Iunie 2013
Ultima actualizare:16 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu nu a emis până în acest moment nici un decret prezidenţial pentru desemnarea membrului în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care ar urma să o înlocuiască pe Monica Pop, susţine într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

''Menţionăm că preşedintele României numeşte un reprezentant ca membru în Consiliul de Administraţie al CNAS prin decret prezidenţial, conform articolului 94, litera (c) şi articolului 100, alineatul 1 din Constituţia României, respectiv, articolului 273, alineatul 3 şi articolului 276 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii'', se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, consilierul prezidenţial Virgil Păunescu, şeful Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, nu şi-a înaintat demisia din funcţie şi nici nu i-a fost solicitat acest lucru.

Preşedinţia anunţă că a făcut aceste precizări în urma informaţiilor vehiculate cu privire la nominalizarea reprezentantului preşedintelui Traian Băsescu, în Consiliul de Administraţie al CNAS, şi la o eventuală demisie a consilierului prezidenţial Virgil Păunescu.

Aici comunicatul integral

Fostul preşedinte al CNAS, dr. Lucian Duţă, declara miercuri pentru Agerpres, că a acceptat nominalizarea din partea Administraţiei Prezidenţiale de a face parte din CA al CNAS.

Guvernul a reacţionat la nominalizarea acestuia în CNAS, premierul Victor Ponta a declarat, cu aceea ocazie, că există câteva probleme de fond privind numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS.

Premierul Victor Ponta consideră că revenirea lui Lucian Duţă, o persoană cercetată penal pentru activitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar numit de preşedintele Traian Băsescu drept membru în CA al CNAS, reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei.
    
Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că, în urma situaţiei create prin desemnarea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie, joi, la sediul Guvernului, cu preşedintele CNAS, Doru Bădescu, considerând că limbajul folosit în comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit.
    
Potrivit comunicatului Executivului, faptul că nu a fost publicată în Monitorul Oficial numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi faptul că acesta este cercetat de DNA constituie "problemele de fond" sesizate de premierul Victor Ponta în acest caz.

În octombrie 2012, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea prof. dr. Monica-Daniela Pop în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru un mandat de patru ani. La scurt timp, aceasta a decis să demisioneze, aminteşte Agerpres.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza