Preşedinţia ia notă de "debusolarea de vacanţă" a lui Antonescu

Preşedinţia a luat notă de "debusolarea de vacanţă" a lui Crin Antonescu şi apreciază ca "tardivă" implicarea acestuia în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României.

Adăugat: 13 August 2013
Ultima actualizare:13 August 2013

Politica Romaneasca
Foto: Purtatorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea
trimite pe mail

Purtatorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, marţi, că Administraţia Prezidenţială a luat notă de "debusolarea de vacanţă" a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

"Administraţia Prezidenţială a luat notă de debusolarea de vacanţă a domnului preşedinte al Senatului României, Crin Antonescu", declară purtărorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu.
    
Bogdan Oprea mai spune că, având în vedere calitatea lui Antonescu de copreşedinte al USL, îi reaminteşte acestuia că, de la preluarea guvernării, şomajul a crescut de la 6,7% la 7,6%; principala îngrijorarea a populaţiei este legată de găsirea unui loc de muncă, prin urmare principalul obiectiv al coaliţiei de guvernare ar trebui să fie crearea de noi locuri de muncă; tot mai multe societăţi comerciale se declară în insolvenţă; investiţiile străine au scăzut în ultimul an cu 37%.

Oprea: Implicarea lui Crin Antonescu, tardivă
    
Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu îi mai aminteşte liderului PNL că un număr important de primari ai USL sunt în situaţie de incompatibilitate; absorbţia fondurilor europene este extrem de slabă, România riscând să piardă mai multe miliarde de euro; rectificarea bugetară aprobată de Guvernul României este criticată de Consiliul Fiscal, care consideră că estimările pentru următoarele cinci luni ale anului sunt nerealiste şi nefundamentate; azi-dimineaţă mai mulţi angajaţi ai societăţii Oltchim din Râmnicu-Vâlcea au intrat în greva foamei.
    
Oprea mai arată că procesul de privatizare a CFR Marfă stagnează, riscând să se transforme într-o nouă privatizare eşuată de tip Oltchim, deoarece Guvernul blochează, de trei săptămâni, publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern prin care se stabileşte câştigătorul licitaţiei de privatizare a companiei, ceea ce creează Guvernului grave prejudicii de credibilitate în plan extern.
    
El menţionează, totodată, că sistarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Arad - Nădlac şi la Magistrala 5 - Drumul Taberei a metroul din Bucureşti este de măsură să afecteze grav interesele economiei şi ale cetăţenilor; revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă par a fi proiecte abandonate; Guvernul României, în scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, s-a angajat să crească mai multe taxe şi impozite, care vor avea efecte directe asupra populaţiei şi a economiei.
    
"Iată doar câteva subiecte asupra cărora speram să se oprească în declaraţia de astăzi unul dintre responsabilii principali de guvernare la întoarecea cu forţe proaspete din vacanţă. În ceea ce priveşte implicarea domnului Crin Antonescu în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României, Administraţia Prezidenţială consideră că aceasta este tardivă", mai declară Bogdan Oprea.

Liderul PNL a declarat marţi că Traian Băsescu nu are cum să declare de la Joseni că asumă vreun leadership, că preşedintele ar fi cauţionat transformarea României în poligon electoral pentru politicieni maghiari şi că încercarea de declanşare a unei cruciade împotriva Budapestei e provincială.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza