Preşedinţia desecretizează hotărârea CSAT privind privatizarea CFR Marfă

Potrivit CSAT, modalitatea concretă şi procedura de privatizare a Societăţii CFR Marfă, se află în resonsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României.

Adăugat: 31 Iulie 2013
Ultima actualizare:31 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedinţia a făcut  publică hotărârea Consiliului Suprem de Apărăre a Ţării, din luna februarie, referitoare la privatizarea CFR Marfă.

Potrivit documentului, publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, modalitatea concretă şi procedura de privatizare a Societăţii CFR Marfă, se află în resonsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României.

Hotărâre referitoare la proiectul de hotărâre a guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'CFR Marfă' SA şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia

Hotărârea CSAT mai cuprinde şi solicitare către Ministerul Transporturilor, de a include în contractul de privatizare clauze, potrivit cărora, cumpărătorul se obligă să menţină obiectul de activitate al societăţii şi să ia toate măsurile necesare pentru îndeplinirea, de către companie, pe toată durata sa de existenţă, a obligaţiilor de natură strategică, ce-i revin, potrivit legislaţiei în vigoare.

Preşedintele şi premierul se contrazic, în ultima perioadă, pe tema privatizării CFR Marfă.

Şeful statului i-a cerut premierului să-şi asume responsabilitatea privatizării.

Victor Ponta a solicitat, în schimb, avizul CSAT pentru privatizare şi a precizat că, în lipsa acestuia, întregul proces va fi blocat.

Preşedinţia a susţinut însă, că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare, după încheierea licitaţiei.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
31 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza