Preşedintele va promulga creşterea salariilor din educaţie şi sănătate

Curtea Constituţională a respins ieri contestaţiile faţă de această lege prin care salariile profesorilor şi medicilor ar urma să fie majorate în medie cu 15%, iar preşedintele a anunţat că va promula legea.

Adăugat: 15 Decembrie 2016
Ultima actualizare:15 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va promulga Legea care prevede creşterea salariilor pentru angajaţii statului din educaţie şi sănătate.

Curtea Constituţională a respins ieri contestaţiile formulate de guvern şi de PNL faţă de această lege prin care salariile profesorilor şi medicilor ar urma să fie majorate în medie cu 15%.

Curtea a amânat, însă, pentru mâine dezbaterea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis în cazul legii care elimină peste 100 de taxe nefiscale, între care şi cea radio-tv.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a precizat că până atunci judecătorii vor aprofunda analizarea dosarului. 

"Am cerut nişte date de la cele două instituţii importante, Televiziunea şi Radiodifuziunea. Răspunsurile le-am primit destul de târziu şi raportul a fost făcut în termen, dar n-au avut mulţi dintre colegii noştri timp să analizeze toate aspectele care se pun în legătură cu acest subiect", a spus Valer Dorneanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza