Preşedintele Turciei califică drept "act de tradare" tentativa de lovitură de stat

Tentativa de lovitură de stat lansată aseară în Turcia de o facţiune a Armatei este ilegală şi reprezintă un act de trădare - a spus în această dimineaţă preşedintele Recep Tayyip Erdogan adresându-se naţiunii.

Adăugat: 16 Iulie 2016
Ultima actualizare:16 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei- Arhivă foto
trimite pe mail

Acesta  a revenit la Istanbul, deoarece spaţiul aerian de deasupra capitalei Ankara este închis - după cum notează Reuters.

Recep Tayyip Erdogan a menţionat că guvernul turc este în stare de funcţionare şi că se derulează o amplă acţiune de arestare a ofiţerilor militari de toate rangurile suspectaţi de implicare în aşa-numita lovitură de stat.

Agenţia turcă de ştiri Anadolu, preluată de Rador Radio România, relatează că premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat că au fost arestate 120 de persoane suspectate de implicare în tentativa de lovitură de stat şi că situaţia din ţară revine încet la normal.

În timpul ciocnirilor de la Ankara din această noapte au murit 42 de persoane - civili şi poliţişti - anunţă agenţia britanică citând un înalt oficial turc.

Oficiali medicali de la Istanbul menţionează că cel puţin 150 de persoane au fost rănite în timpul turbulenţelor generate această tentativă. La Istanbul situaţia este acută, după ce militarii au deschis focul asupra manifestanţilor care protestează faţă de lovitura de stat.

CNN a prezentat imagini cu violenţe între demonstranţi şi soldaţi, sprijiniţi de vehicule militare.

Pe fondul acestor tensiuni zborurile către Turcia sunt afectate. Momentan, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţie sunt blocate.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti îi sfătuieşte pe cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze către orice destinaţie din Turcia în cursul zilelor următoare să-şi reprogrameze călătoriile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza