Președintele Traian Băsescu, participă la Tabăra de la Băile Tușnad

Șeful statului urmează să participe la un seminar și aibă o întâlnire privată cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Adăugat: 24 Iulie 2010
Ultima actualizare:24 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, unde se desfăşoară Universitatea de Vară şi Tabăra Stundenţească "Tusvanyos", şeful statului urmând să participe la un seminar.


El a fost aşteptat cu colaci secuieşti, pălincă şi i s-a pregătit, drept cadou, o miniatură a unei porţi secuieşti, sculptată în lemn.


Preşedintele Traian Băsescu va participa la seminarul cu tematica "Europa Centrală - Centrul Europei?", organizat în cadrul taberei studenţeşti "Tusványos 21", care se desfăşoară la Băile Tuşnad, judeţul Harghita.


La dezbatere va participa şi premierul ungar, Viktor Orban.


Cei doi urmează să aibă şi o întâlnire privată.


Cea de-a XXI-a ediţie a Universităţii de Vară şi tabără studenţească "Tusványos" a fost deschisă, miercuri, la eveniment participând câteva mii de tineri şi 500 de invitaţi din ţară şi din Ungaria, personalităţi ale vieţii politice şi economice.


Universitatea de Vară "Tusvanyos" se va încheia duminică, fiind organizată de Fundaţia "Pro Minoritate" din Budapesta şi de Consiliul Tineretului Maghiar din România.


Președintele Parlamentului European, Laszlo Tokeș, a  pledat la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad pentru autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc.


În replică,  premierul Emil Boc a declarat că "Constituția României trebuie respectată şi nu se discută".Autor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza