Preşedintele SRR Ovidiul Miculescu a semnat în Cartea de Condoleanţe de la Ambasada Franţei

Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a semnat joi în Cartea de Condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei în memoria victimelor atentatului comis la sediul jurnalului satiric Charlie Hebdo.

Adăugat: 8 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al SRR
trimite pe mail

Domnul Miculescu a afirmat că îşi exprimă astfel sprijinul pentru colegii jurnalişti francezi şi transmite condoleanţe familiilor victimelor, un gest "absolut firesc şi normal".

"Cred că este un gest absolut firesc şi normal de a ne exprima suportul pentru colegii noştri jurnalişti francezi, e normal şi omenesc să le transmitem condoleanţe familiilor victimelor şi cred că este necesară o reacţie a jurnaliştilor români - şi radioul public este un serviciu public - cu atât mai mult este o reacţie în care să ne exprimăm determinarea de a ne continua misiunea şi de a nu ceda sub nicio formă acestui tip de acte abominabile. (...)
Nu poţi lupta cu ceva ce e în capul unor oameni, dar este extrem de important ca, indiferent ce se întâmplă, să nu cedăm, pentru că e o luptă până la urmă. Cine rezistă cel mai bine şi cine nu cedează, pentru că aceste acţiuni au şi o doză foarte mare de intenţie de intimidare, or cred că aici presa trebuie să fie deloc defensivă. Cred că trebuie să avem poziţii extrem de serioase, de tranşante şi extrem de clar exprimate, fără niciun fel de echivoc", a afirmat Ovidiu Miculescu.

Preşedintele radioului public a mai spus că armele jurnaliştilor în acest context sunt aceleaşi dintotdeauna: onestitatea, viteza de reacţie, adevărul, slujirea publicului, informaţia profesionistă, verificată şi solidaritatea românilor.

De menţionat că, în Cartea de Condoleanţe deschisă la sediul Ambasadei Franţei din Bucureşti au semnat de asemenea, preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, oameni obişnuiţi, jurnalişti, politicieni, personalităţi ale vieţii culturale româneşti.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza