Preşedintele şi premierul, prezenţi la ceremoniile de Ziua Armatei

Astăzi se împlinesc 70 de ani de la eliberarea totală a teritoriului naţional de sub ocupaţia horthysto-fascistă.

Adăugat: 25 Octombrie 2014
Ultima actualizare:27 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Carei, Ziua Armatei Române este sărbătorită printr-un ceremonial militar şi religios, de depuneri de coroane şi jerbe de flori "Glorie Armatei României", realizat de sculptorul Vida Gheza în urmă cu 50 de ani.

Slujba religioasă a fost oficiată de Iustin Sigheteanu, episcop al Maramureşului şi Sătmarului împreună cu preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române.

La receremoniile de la Carei au participat preşedintele României, Traian Băsescu, primul ministru Victor Ponta, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, alţi membri ai Guvernului, ofiţeri superiori şi peste 1200 de militari ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne.

La cemonie, Drapelul Tricolor a fost lansat de la peste 1000 de metri de paraşutişti din Forţele Speciale Operative ale Ministerului Apărării Naţionale, ne-a transmis corespondentul RRA, Adrian Marchiş.

Astfel de ceremonii, dar şi parade, expoziţii de tehnică militară, simpozioane sau spectacole au loc în toată ţara.

Ponta: Avem obligaţia să punem la dispoziţia Armatei resurse umane şi tehnice

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Carei, că este obligaţia Guvernului să pună la dispoziţia Armatei Române toate condiţiile pentru ca aceasta să-şi îndeplinească toate misiunile cu succes. 

"După perioade dificile, în care resursele financiare alocate Armatei Române au fost la un nivel absolut insuficient, în ultimii doi ani am crescut bugetul Ministerului Apărării, Armatei Române. Şi este obligaţia Guvernului României, oricare ar fi acesta, să pună la dispoziţia militarilor noştri, la dispoziţia resursei umane extraordinare mijloacele tehnice şi de pregătire de care aceştia au nevoie pentru a-şi îndeplini misiunile şi cred că acest lucru trebuie făcut în continuare", a spus Victor Ponta în discursul rostit la Ansamblul Monumental 'Glorie Ostaşului Român' din Carei, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei.

El a mulţumit Armatei Române, exprimându-şi respectul şi recunoştinţa pentru ostaşii români. 

Foto: Premierul Victor Ponta,  prezent la Ziua Armatei Române

Băsescu: Armata are obligaţia să apere teritoriul din Marea Neagră dobândit la Haga

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat sâmbătă, la Carei, că Armata Română are obligaţia şi misiunea să apere teritoriul dobândit în Marea Neagră în procesul de la Haga.

"O nouă misiune apărută pentru Armata Română în ultimii zece ani este apărarea, conservarea teritoriul dobândit în procesul de la Haga în Marea Neagră. Flota de război a României, trupele terestre situate în Dobrogea au obligaţia şi misiunea să apere aceşti peste 10.000 de kilometri pătraţi dobândiţi în Marea Neagră şi care înseamnă resurse uriaşe pentru sistemul energetic naţional", a spus Traian Băsescu în discursul susţinut la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei.

La final, el a mulţumit Armatei Române şi pentru modul cum şi-a îndeplinit misiunile în perioada de zece ani a mandatului său.

Foto: Preşedintele Traian Băsescu, prezent la Ziua Armatei Române


 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Octombrie 2014
Ultima actualizare:
27 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza