Președintele și premierul participă la parada militară de 1 Decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş și-au anunțat participarea la parada militară de Ziua Naţională din Bucureşti.

Adăugat: 30 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Bucureşti, la care va fi prezent şi premierul Dacian Cioloş.

Șeful statului va transmite marţi, de la Palatul Cotroceni, de la ora 10,00 un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar de la ora 11,00 va participa la parada militară din Piaţa Constituţiei, informează Administrația Prezidențială.

Preşedintele Iohannis mai are programată o videoconferinţă cu militari români aflaţi în teatrele de operaţii, iar apoi va participa la ceremoniile de înaintare în grad a unor ofiţeri şi de decorare a unor membri ai Academiei Române, a postului Radio France Internationale România, precum şi a reprezentanţilor Agenţiei Spaţiale Române.

În Capitală, parada militară de 1 Decembrie va avea loc pentru al doilea an la rând în Piaţa Constituţiei, pentru că Primăria Generală nu a reuşit să finalizeze reabilitarea Arcului de Triumf.

La defilare vor participa peste 2600 de militari.

Alături de ei vor fi şi detaşamente din state NATO şi din Republica Moldova. Capitala va fi survolată de avioane şi elicoptere de luptă, iar la sol sunt mobilizate 360 de maşini de luptă şi alte mijloace tehnice.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza