Preşedintele şi premierul participă la lansarea noului model Ford EcoSport

Prin prezenţa sa la acest eveniment, şeful statului doreşte să transmită un semnal puternic de susţinere a industriei auto din România,.

Adăugat: 12 Octombrie 2017
Ultima actualizare:12 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Festivitatea de lansare a producţiei modelului Ford EcoSport  de la Craiova, este în plină desfăşurare.

Chiar în aceste momente are cuvântul preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat profesionalismul celor de la Ford România, precizând că prin producţia de la Craiova industria auto din ţara noastră îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa din Europa, de asemenea performanţa trebuie consolidată în continuare, România având un potenţial economic deosebit, graţie Ford, dar şi altor investitori.

A mai avut cuvântul preşedintele Ford România, John Oldham, care a precizat faptul că oraşul Craiova este unicul loc de producţie al modelului Ford EcoSport pentru piaţa din Europa.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose vor participa, astăzi, la Uzina Ford din Craiova, la lansarea noului model Ford EcoSport.

Prin prezenţa sa la acest eveniment, şeful statului doreşte să transmită un semnal puternic de susţinere a industriei auto din România, care devine din ce în ce mai competitivă şi îşi creează o reputaţie din ce în ce mai bună pe piaţa europeană.

Pe 1 septembrie a fost produs la fabrica de la Craiova ultimul Ford B-Max, model lansat în urmă cu cinci ani.

De atunci s-au construit aproape 280.000 de unităţi, acest model înregistrând performanţe bune în ceea ce priveşte vânzările.

Cu toate acestea, clasa mică a evoluat, anunţa compania luna trecută, monovolumele fiind înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere.

Aici se încadrează şi modelul EcoSport, a cărui producţie va fi lansată astăzi la fabrica din Craiova, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro.

Din momentul preluării uzinei, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România.

La Fabrica Ford Craiova sunt angajate, atât în zona de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare, peste 2.800 de persoane.
 Autor:
Florin Firu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza