Preşedintele şi premierul interimar au participat la slujba din Catedrala Patriarhală

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, alături de Patriarhul Daniel şi de premierul interimar Mihai Fifor, la slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Patriarhală.

Adăugat: 24 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Administraţia Prezidenţială
trimite pe mail

Ziua Unirii Principatelor Române este sărbătorită astăzi în toată ţara, la 159 de ani de când a fost făcut primul pas spre înfăptuirea statului naţional unitar român.

Evenimente menite să readucă în atenţia românilor valorile naţionale au loc în aproape toate marile oraşe.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a participat la momentele aniversare organizate pe Dealul Patriarhiei, locul unde în 1859 a fost ales domnitor Alexandru Ioan Cuza, la fel ca în Moldova. 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, alături de Patriarhul Daniel şi de premierul interimar Mihai Fifor, la slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Patriarhală.

Aceasta a fost urmată de o depunere de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza şi de o sesiune de comunicări ştiinţifice pe tema Unirii Principatelor Române.

Şeful statului a arătat cu acest prilej că progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, care să sancţioneze abuzurile şi necinstea şi a subliniat că acesta este mesajul pe care l-au transmis şi românii care au manifestat pentru o ţară stabilă şi prosperă.

În opinia sa, naţiunea română aşteaptă ca ţara să fie condusă de politicieni conştienţi de importanţa misiunii lor. 

"Guvernanţii au datoria de a fi mai atenţi la cerinţele cetăţenilor, mai preocupaţi faţă de consecinţele pe termen lung ale deciziilor luate, mai deschişi dialogului. Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura societăţii, pentru că românii vor o guvernare decentă şi eficientă", a declarat Iohannis.

Patriarhul Daniel a spus că 24 ianuarie este zi pentru cinstirea şi îmbogăţirea valorilor poporului român, actul Unirii fiind rodul maturizării conştiinţei naţionale a românilor. 

"Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 a fost unirea de bază pentru organizarea statului român modern, precum şi o temelie solidă pentru Marea Unire din anul 1918", a susţinut Patriarhul Daniel.  

Au mai susţinut discursuri preşedintele Academiei Române, Cristian Hera şi academicianul Dan Berindei.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza