Preşedintele sesizează CCR în legătură cu numirea conducerii ANCOM

Preşedintele Iohannis a trimis CCR o sesizare asupra legii care prevede că preşedintele şi vicepreşedinţii ANCOM vor fi numiţi de către plenul reunit al celor două Camere, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi.

Adăugat: 15 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis solicită control de constituţionalitate modificărilor aduse modului de numire a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii - ANCOM.

Controlul exclusiv al Parlamentului, fără contrapondere din partea altei autorităţi publice, este de natură să afecteze independenţa ANCOM, susţine şeful statului în sesizarea făcută la CCR.

În prezent, conducerea Autorităţii este numită de Parlament, la propunerea Guvernului - modificare operată de Legislativ asupra articolului care prevedea că numirea era făcută de preşedintele României, la propunerea Executivului, aşa cum cerea chiar o directivă europeană.

Şeful statului apreciază că este încălcată astfel Legea fundamentală.

Preşedintele Klaus Iohannis mai reclamă la CCR lipsa situaţiei extraordinare şi urgenţa reglementării, precum şi încălcarea principiului bicameralismului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza