Preşedintele Serbiei, în vizită în România

Preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, este în vizită oficială la Bucureşti, unde are discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 8 Martie 2018
Ultima actualizare:8 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis l-a întâmpinat pe omologul sârb Aleksandar Vučić pe platoul de ceremoniii de la Palatul Cotroceni, unde a avut loc  loc primirea oficială.

Preşedintele Sârb va semna apoi în Cartea de Onoare şi va avea convorbiri tete-a-tete cu şeful statului, dar şi convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegaţii, română şi sârbă.

Discuţiile vor fi axate , pe aprofundarea cooperării bilaterale, dar şi pe modul în care România poate sprijini procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate problematica minorităţilor naţionale din cele două ţări, aspecte de interes comun privind cooperarea în Balcanii de Vest şi principalele evoluţii în dosarul Kosovo.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza