Preşedintele Senatului va semna proiectul de hotărâre în cazul Şova

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urmează să semneze şi să trimită către Monitorul Oficial proiectul de hotărâre al Senatului în cazul Dan Şova, redactat marţi de senatorii din Comisia juridică.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit lui Tăriceanu, nu se impune convocarea Biroului Permanent şi nici exprimarea unui vot în plen cu privire la acest proiect de hotărâre, prin care se constată că, în urma votului din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condiţiile pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova.

Tăriceanu a adăugat că proiectul de hotărâre, odată semnat, ar putea fi înaintat Monitorului Oficial în cursul zilei de miercuri.

Comisia juridică a Senatului a decis marţi ca, la solicitarea Biroului permanent, să redacteze un proiect de hotărâre prin care se constată că, în urma votului exprimat în 25 martie, nu au fost îndeplinite condiţiile necesare pentru încuviinţarea cererii de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Dan Şova, aminteşte Agerpres.

Proiectul de hotărâre stipulează că"'nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Şova Dan-Coman".

Documentul a fost adoptat de către senatorii jurişti cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza