Preşedintele Senatului, trimis în judecată

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Adăugat: 7 Iulie 2016
Ultima actualizare:5 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE
trimite pe mail

Acuzaţiile se referă la dosarul privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Potrivit DNA, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, sub jurământ, în mod nereal, că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul al României a unor terenuri în Băneasa şi Snagov.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie se arată că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Astfel, Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

După cum a transmis redactorul Radio România Actualităţi, Mădălina Verman, a fost deferit justiţiei, în acelaşi dosar, şi fostul consilier personal la Cancelaria primului-ministru, Dorin Marian.

AICI COMUNICATUL DNAAutor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iulie 2016
Ultima actualizare:
5 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza