Preşedintele Senatului critică modificările aduse Codurilor penal şi de procedură penală

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, atrage atenţia că ordonanţa de urgenţă a guvernului privind unele schimbări în Codul penal şi Codul de procedură penală cuprinde mai multe prevederi, declarate neconstituţionale.

Adăugat: 22 Mai 2016
Ultima actualizare:22 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Potrivit acestuia, Senatul a adoptat modificările care erau cerute de Curtea Constituţională, dar la Camera Deputaţilor acele modificări nu au mai fost votate.

Preşedintele Camerei superioare a Parlamentului afirmă că, în opinia sa, ceea ce a făcut actualul guvern prin adoptatea acestei ordonanţe de urgenţă este inacceptabil şi, din acest motiv, legislativul trebuie să respingă documentul.

"Eu cred că într-o democraţie, dacă aceste chestiuni care vizează drepturile şi libertăţile individuale sunt modificate, păşesc printr-o ordonanţă de urgenţă fără o dezbatere publică, este un derapaj foarte grav pe care eu cel puţin nu sunt dispus să-l tolerez. Parlamentul ar trebui să adopte o atitudine, aş spune exempară, de sancţionare a executivului prin respingerea ordonanţei de urgenţă, fără niciun fel de dezbatere", a afirmat azi, la o întâlnire electorală, preşedintele Senatului.

Coliderul ALDE consideră că  adoptarea modificărilor la codurile penale este dezbaterea acestora în Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că în ultima perioadă au fost multe motive pentru sancţionarea guvernului, şi nu a exclus  introducerea unei eventuale moţiuni de cenzură, după alegerile locale.

"Au fost multe motive în ultima perioadă de sancţionare a Guvernului de adoptare a unei moţiuni de cenzură. Stăm să ne gândim foarte serios. (...) S-ar putea să fie reluată şi mai devreme (n.r. discuţia), în luna iunie după încheierea campaniei", a spus Tăriceanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza