Preşedintele Senatul intenţionează sesizarea CCR în privinţa Codurilor Penale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Adăugat: 23 Mai 2016
Ultima actualizare:23 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

El susţine că Executivul a operat 140 de modificări, cu mult mai multe decât prevederile declarate neconforme cu legea fundamentală de judecătorii constituţionali.

"Modificările referitoare la aceste probleme care ţin de fundamentul democraţiei - drepturile şi libertăţile individului - nu pot fi făcute prin ordonanţă de urgenţă. De aceea, îmi rezerv posibilitatea de a sesiza Curtea Constituţională, şi am dat astăzi în lucru Departamentului Legislativ să studieze această chestiune şi să pregătească, dacă avem baza juridică, să sesizăm Curtea Constituţională pe acest subiect", a anunţat Călin Popescu-Tăriceanu.

Alina Ghorghiu susţine modificarea Codurilor penale dar nu prin respingerea OUG

Cele două Coduri penale trebuie modificate în sensul deciziilor Curţii - a declarat, astăzi, şi copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea a subliniat, însă, că ordonanţa ar trebui amendată şi nu respinsă de Parlament.

"O poziţie responsabilă este următoarea: vii cu ordonanţa în Parlament, generezi o dezbatere, ei la mână toate deciziile Curţii Constituţionale şi vezi ce anume este modificat corect, ce anume trebuie modificat de Parlament, ce anume ar trebui să aibă o altfel de formă în pagină, şi aşa mai departe. Lucrurile nu sunt doar în alb şi negru. Şi eu cred că sunt anumite lucruri care trebuie modificate şi, evident, că, în momentul în care va ajunge în Parlamentul României, vom avea un punct de vedere în acest sens", a declarat Ghorghiu.

Amintim că, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, preciza, săptămâna trecută, că Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală a fost necesară pentru a pune în acord unele prevederi din cele două acte legislative cu decizii ale Curţii Constituţionale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza