Președintele se consultă cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

Discuţiile încep la ora 16:00, primii aşteptaţi fiind reprezentanţii PNL, urmaţi de PSD şi USR.

Adăugat: 26 Februarie 2020
Ultima actualizare:27 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis are, astăzi, consultări cu partidele politice parlamentare pentru a desemna un candidat la funcţia de premier.

Discuţiile încep la ora 16:00, primii aşteptaţi fiind reprezentanţii PNL, urmaţi de PSD şi USR. Vor urma delegaţiile UDMR, PMP, ALDE, PRO Europa şi cea a minorităţilor naţionale. La finalul zilei, preşedintele ar putea să anunţe noua propunere de premier.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că premierul desemnat Ludovic Orban şi-a depus mandatul pentru a debloca situaţia, în contextul în care regulamentul activiăţilor comune din Parlament prevede un termen de 15 zile, în care plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor trebuie să se pronunţe asupra propunerii de Guvern.

Şeful statului consideră că social-democraţii sunt de vină pentru acest blocaj, în condiţiile în care au boicotat şedinţa Parlamentului şi nu s-a putut da un vot.

Klaus Iohannis: Constat că propunerea pe care am făcut-o şi solicitarea de investitură s-a finalizat fără rezultat. Noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. Noi vom merge mai departe, fiindcă lucrurile trebuie să se mişte şi România trebuie guvernată. Sunt suficiente probleme care trebuie rezolvate, nu avem nevoie de astfel de blocaje.

Preşedintele României a anunţat că a convocat consultări cu partidele parlamentare, începând cu ora 16:00 până la ora 20:00, când urmează să anunţe noul premier desemnat să formeze Guvernul.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2020
Ultima actualizare:
27 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza