Preşedintele salută semnarea Tratatului european de stabilitate

Preşedintele Traian Băsescu salută semnarea de către partidele şi formaţiunile politice din arcul guvernamental a protocolului referitor la ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară.

Adăugat: 16 Februarie 2012
Ultima actualizare:16 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale se precizează că şeful statului califică "gestul partidelor şi formaţiunilor politice semnatare drept unul de responsabilitate şi în interes naţional".

Liderii coaliţiei au semnat, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Parlamentului, un acord politic privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

Prin acest gest, coaliţia îl împuterniceşte pe şeful statului ca în luna martie, în cadrul Consiliului European, să semneze din partea României tratatul în cauză,urmând ca apoi el să fie ratificat de către parlament.

Protocolul a fost semnat de preşedintele PDL, Emil Boc, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.
    
Protocolul este deschis spre semnare tuturor partidelor politice reprezentate în Parlamentul României.
    
În preambulul protocolului se menţionează că la tratat pot adera şi statele membre ale Uniunii Europene care nu fac parte, încă, din Uniunea Monetară, precum România.
    
În acelaşi document se precizează că implementarea tratatului privind stabilitatea fiscală de către România va da un semnal către investitorii străini în privinţa evoluţiei macroeconomice pe termen mediu şi lung, precum şi pentru întărirea credibilităţii României în plan european.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza