Preşedintele României, decorat de American Jewish Committee

Organizaţia American Jewish Committee i-a acordat preşedintelui Klaus Iohannis distincţia "Light Unto the Nations", cea mai înaltă distincţie a organizaţiei.

Adăugat: 5 Iunie 2017
Ultima actualizare:6 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a primit, la Washington, distincţia "Light Unto the Nations", cel mai important premiu acordat de către American Jewish Committee şefilor de stat care s-au remarcat prin promovarea valorilor democratice.

Preşedintele a dedicat premiul României şi cetăţenilor săi şi a spus că ţara noastră va contiuna să fie unul dintre cei mai importanţi susţinători ai relaţiilor transatlantice în interiorul Uniunii Europene.

Este primul eveniment al vizitei sale în SUA, care va culmina vineri cu o întrevedere cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Tema centrală a discuţiilor va fi aprofundarea Parteneriatului Strategic, la 20 de ani de la lansarea acestuia.

Astăzi, în prima zi a vizitei, preşedintele Klaus Iohannis va participa în calitate de invitat de onoare la forumul global al prestigioasei organizaţii American Jewish Committee.

Cu acest prilej, organizaţia îi va acorda preşedintelui Klaus Iohannis distincţia "Light Unto the Nations", cea mai înaltă distincţie a organizaţiei care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei şi promovării valorilor umane.

American Jewish Committee a evidenţiat în decizia de acordare a distincţiei faptul că a hotărât onorarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru acţiunea sa de "lider dedicat întăririi democraţiei şi statului de drept în România, pentru eforturile sale de a combate antisemitismul şi pentru a aprofunda legăturile dintre România şi SUA, precum şi între România şi Israel".

Acordarea acestei distincţii a mai avut în vedere rolul ţării noastre în cadrul UE şi al dialogului transatlantic, în menţinerea securităţii regionale şi globale, dar şi realizările recent încheiatei preşedinţii române în exerciţiu a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

Distincţia va fi prezentată cu ocazia unui moment special în cadrul Forumului golbal World Leaders Plenary.

La forumul global, care se va desfăşura în perioada 4-6 iunie, vor lua parte peste 2.500 de participanţi din 70 de ţări.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iunie 2017
Ultima actualizare:
6 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza