Preşedintele respinge propunerile de miniştri interimari. Dăncilă sesizează CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, joi, propunerile de miniştrii interimari şi a susţinut că actuala criză politică a fost generată de comportamentul PSD de-a lungul timpului.

Adăugat: 6 Septembrie 2019
Ultima actualizare:6 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Şeful statului a amintit că în doi ani şi jumătate PSD a schimbat trei guverne şi 80 de miniştri.

Klaus Iohannis: Resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari. Guvernul actual şi-a schimbat componenţa politică, în aceste condiţii Constituţia indică, fără echivoc, ce trebuie să facă prim ministrul. Este datoria şi obligaţia doamnei premier să meargă de urgenţă în parlament pentru a obţine votul de validare. Soluţia nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a tranşa situaţia cât mai curând în parlament.

Anterior, premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe şeful statului că a blocat activitatea Guvernului prin refuzul de a desemna miniştri interimari.

Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între executiv şi preşedintele României.

Viorica Dăncilă: Am trimis către Curtea Constituţională, dacă domnia sa va veni cu o propunere pentru miniştrii interimari, o parte din sesizare nu-şi va mai avea obiect. Dar, noi în sesizare am vorbit şi despre cele cinci propuneri pentru miniştrii PSD pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Ar trebui să vedem această sesizare către Curtea Constituţională şi ca un loc de a avea nişte reguli pe viitor, pentru că eu cred că dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului.

Curtea Constituţională a stabilit ca toate părţile implicate să exprime un punct de vedere până pe 11 septembrie iar apoi CCR va decide data la care se va dezbate sesizarea.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza