Preşedintele respinge numirea lui Mihai Fifor la şefia Ministerului Transporturilor

Preşedintele Iohannis susţine că Mihai Fifor nu are expertiza şi experienţa managerială necesare fucţiei de ministru al Transporturilor.

Adăugat: 15 Iulie 2015
Ultima actualizare:15 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a lui Mihai Fifor pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Şeful statului a argumentat că persoana nominalizată de premierul Victor Ponta nu are expertiza şi experienţa managerială necesare.

El i-a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului.

În replică, premierul Victor Ponta a precizat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la şefia Ministerului Transporturilor şi a precizat că va face altă propunere pentru această funcţie.

Şeful Guvernului a precizat că acest portofoliu revine social democraţilor, iar următoarea propunere nu va mai putea fi respinsă de preşedintele României, ca urmare a unei decizii a Curţiii Constituţionale.

Comitetul Executiv al partidului va decide în şedinţa de mâine cine ar putea ocupa fotoliul de ministru al Transporturilor, a mai declarat Victor Ponta.

El a adăugat că respingerea senatorului Mihai Fifor de către şeful statului nu are o bază solidă şi ar reprezenta doar "un joc al ambiţiilor".

Postul a rămas liber în urma demisia lui Ioan Rus, ca urmare a unor declaraţii nepotrivite.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza