Preşedintele Republicii Moldova recomandă instituirea stării de urgență

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, recomandă Guvernului de la Chişinău să instituie starea de urgenţă

Adăugat: 14 Martie 2021
Ultima actualizare:14 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Republica Moldova, Consiliul Suprem de Securitate al ţării şi preşedintele Maia Sandu i-au recomandat guvernului să instituie starea de urgenţă pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri.

Maia Sandu: Prognozele sunt sumbre. Riscăm să avem un număr tot mai mare de infectări şi de decese decât avem acum. Statul nu poate sta cu capul în nisip în timp ce situaţia devine tot mai gravă. Poziţia Preşedinţiei şi a majorităţii membrilor Consiliului Suprem de Securitate este să recomande instituirea stării de urgenţă pentru două săptămâni. Se recomandă guvernului, în termen de trei zile, să elaboreze lista restricţiilor care trebuie impuse, activităţile şi categoriile de cetăţeni care vor cădea sub incidenţa acestor restricţii şi compensaţiile pe care le vor primi din partea statului şi să înainteze aceste propuneri parlamentului.

Cea mai nouă raportare sanitară din Republica Moldova indică peste 1.800 de cazuri noi de COVID-19, din peste 5.000 de teste efectuate.

De la debutul pandemiei până acum s-au înregistrat acolo 200.000 de infectări şi 4.000 de decese la o populaţie estimată, potrivit Biroului Naţional de Statistică al ţării, la 2,6 milioane de persoane.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza