Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu mai participă la manifestările de la Iași

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că din motive obiective nu mai poate ajunge astăzi, la Iaşi.

Adăugat: 24 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Iași. Foto. palatulculturii.ro
trimite pe mail

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

În anul 1859, Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor şi în Moldova şi în Muntenia.

În amintirea acestui moment, în capitală sunt organizate ceremonii militare şi depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului de pe Dealul Patriarhiei.

Evenimente speciale la Iași

Corespondență de Cristina Varolomei (corespondent RRA):

Lista invitaţilor a suferit o schimbare de ultimă oră.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că din motive obiective nu mai poate ajunge astăzi, la Iaşi.

Rămâne însă acelaşi programul manifestărilor, care se vor desfăşura în Piaţa Unirii, unde se află statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Sărbătoarea începe la ora 12:00 cu un concert de muzică populară şi va fi precedată de un marş al unioniştilor, cei care pledează pentru unirea cu Republica Moldova.

De la ora 13:00, vor avea loc festivităţile oficiale, la care vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi o parte dintre miniştrii, lideri de partide şi membri ai Corpului Diplomatic de la Bucureşti.

Un sobor de preoţi ortodocşi şi romano-catolici va săvârşi o slujbă de Te Deum, iar după ceremonialul religios vor rosti discursuri preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, dar şi alte oficialităţi centrale şi locale.

Alocuţiunile vor fi urmate de depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi de o paradă militară.

Cei prezenţi se vor prinde apoi în Hora Unirii.

Preşedintele Klaus Iohannis şi ceilalţi demnitari se vor deplasa şi la Mănăstirea Trei Ierarhi, pentru a depune flori şi la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Pentru cei rămaşi în Piaţa Unirii, organizatorii au pregătit o masă tradiţională cu plăcinte moldoveneşti, cei cald şi vin fiert.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza