Preşedintele le-a mulţumit militarilor de Ziua Forţelor Terestre

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni, un mesaj militarilor români cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, în care le mulţumeşte pentru eroism şi îi asigură că, pentru orice român, curajul şi sacrificiul lor reprezintă motiv de mândrie.

Adăugat: 23 Aprilie 2012
Ultima actualizare:23 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful statului subliniază, în mesajul său, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, că militarii români îndeplinesc o misiune importantă, şi anume aceea de a garanta siguranţa fiecărui militar.

"Sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre îmi oferă prilejul de a exprima, în numele meu şi al poporului român, recunoştinţa şi admiraţia pentru activitatea dumneavoastră, a tuturor militarilor. În fiecare an, la data de 23 aprilie îl sărbătorim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă şi patronul spiritual al Forţelor Terestre, şi, totodată, aducem omagiul nostru celor care prin devotamentul şi sacrificiul lor îndeplinesc o misiune importantă, aceea de a garanta siguranţa fiecărui cetăţean", se arată în mesajul şefului statului.
    
De asemenea, preşedintele Băsescu a invocat în mesajul său pe militarii români care au marcat momentele esenţiale în istoria României, dar şi pe cei care astăzi activează în structurile Forţelor Terestre, mulţumindu-le pentru modul în care îşi urmează vocaţia.

"Sărbătorim Ziua Forţelor Terestre amintindu-ne de cei care, de-a lungul generaţiilor, au marcat, prin curajul şi dăruirea lor, momente esenţiale din istoria României. Graţie lor suntem astăzi o naţiune independentă şi suverană. Doresc să îmi exprim, cu acest prilej, aprecierea faţă de toţi militarii care activează în structurile Forţelor Terestre. Le mulţumesc tuturor militarilor români care se dedică vocaţiei de a proteja şi de a îi sprijini pe cei aflaţi în dificultate", a spus preşedintele în mesajul său.
    
Şeful statului le-a mulţumit, totodată, militarilor care se află în teatrele de operaţii, alături de partenerii din NATO.
    
"De asemenea, adresez mulţumiri militarilor români care se află în teatrele de operaţii. Alături de partenerii noştri din NATO şi Uniunea Europeană, contribuiţi la efortul comun în serviciul păcii. Vă asigur că, pentru orice român, curajul şi sacrificiul dumneavoastră în numele valorilor asumate de România reprezintă motive de mândrie. Vă mulţumesc pentru eroismul pe care l-aţi dovedit la datorie, pentru modul în care reprezentaţi România în teatrele de operaţii alături de aliaţii noştri şi, totodată, doresc să mulţumesc familiilor dumneavoastră care vă sunt alături în îndeplinirea angajamentului faţă de ţară. Vă felicit, încă o dată, pentru abnegaţia şi profesionalismul de care daţi dovadă în misiunile care vă sunt încredinţate", mai spune preşedintele.
  Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza