Preşedintele Klaus Iohannis participă la "Summitul securităţii nucleare"

Şeful statului va transmite din partea României un mesaj de responsabilitate şi va sublinia că ţara noastră doreşte să promoveze cele mai bune practici în materie de securitate nucleară.

Adăugat: 1 Aprilie 2016
Ultima actualizare:1 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis, la Washington. Sursa: Administraţia Prezidenţială
trimite pe mail

Riscul ca grupări teroriste, cum ar fi Statul Islamic, să ajungă în posesia unor materiale radioactive sau să atace centrale nucleare este principala temă dezbătută, astăzi, la "Summitul securităţii nucleare", de la Washington, unde este prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 

În intervenţiile sale, şeful statului va transmite din partea României un mesaj de responsabilitate şi va sublinia că ţara noastră doreşte să promoveze cele mai bune practici în materie de securitate nucleară.

Organizatorii reuniunii de la Washington au pregătit şi un exerciţiu care va consta în vizionarea de către şefii de stat şi de guvern a unui videoclip ce prezintă un caz ipotetic de terorism nuclear.

Preşedintele american este cel care va încheia lucrările summitului printr-o scurtă intervenţie, iar preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

    

  Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza