Președintele Klaus Iohannis, mesaj de susținere pentru Florin Cîțu la Congresul PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a venit la Congresul PNL cu un mesaj de susţinere pentru Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru şi cu critici la adresa celor care ar fi sabotat guvernarea din interiorul PNL.

Adăugat: 25 Septembrie 2021
Ultima actualizare:25 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Congresul PNL este în desfăşurare la Romexpo, iar campania internă dură de până acum se simte şi acolo, cu aplauze, dar şi cu huiduieli, în momentul în care Florin Cîţu a rostit discursul de susţinere a proiectului său politic.

Aceasta după ce preşedintele Klaus Iohannis a venit la Congres cu un mesaj de susţinere pentru Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru şi cu critici la adresa celor care ar fi sabotat guvernarea din interiorul PNL.

A avut, şeful statului, şi reproşuri pentru USR PLUS, care ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă responsabilitate faţă de cetăţeni.

Un apel pentru renunţarea la orgolii a venit şi de la liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar la congres nu a venit nimeni de la USR PLUS.

Reporterul RRA Alina Bordeiaşu urmăreşte tot ce se întâmplă în pavilionul central de la Romexpo. Are toate informaţiile acum în direct în radiojurnal.

Reporter: Premierul Florin Cîţu, candidat la şedia PNL, şi-a prezentat cu dificultate discursul, întrucât a fost des întrerupt de susţinătorii contracandidatului său, Ludovic Orban, care i-au cerut insistent demisia.

Florin Cîţu a dialogat cu sala şi i-a întrebat pe liberalii care strigau împotriva sa dacă ştiu că demisia înseamnă să îşi dea jos propriul guvern.

Florin Cîţu le-a transmis că toţi sunt echipa sa şi le-a cerut să voteze un alt mod de a face politică. Urmează ca şi Ludovic Orban că îşi prezinte programul de candidat.

Anterior acestor momente, preşedintele Klaus Iohannis i-a criticat pe liberali pentru modul în care au înţeles să desfăşoare această campanie internă şi a făcut un apel la menţinerea unităţii PNL.

Şeful statului a susţinut că partidul are obligaţia să continue să guverneze responsabil, iar guvernarea înseamnă muncă de echipă.

Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-şi dea demisia. Când prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul Partid Naţional Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele.

O intervenţie în congres a avut şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a vorbit despre situaţia dificilă prin care trec cetăţenii: facturile au explodat, iar sistemul sanitar se confruntă cu momente dificile.

De aceea, mesajul său a fost de refacere urgentă a coaliţiei de guvernare, pentru ca lucrurile să înceapă să funcţioneze.

Kelemen Hunor: Va trebui să încercăm să refacem coaliţia începând de săptămâna viitoare. Voi staţi şi veţi sta în fruntea coaliţiei. Nu putem lăsa impresia că ne certăm între noi, în coaliţie. Trebuie să lăsăm totul la o parte şi pentru că suntem în cursa contracronometru cu timpul, nu unii cu alţii.

Au mai avut intervenţii online, cu mesaje de încurajare pentru cei doi candidaţi, Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, şi Antonio López, secretar general PPE.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza