Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat pe militarii români din Afganistan

Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat pe militarii români din baza Kandahar, a stat de vorbă cu ei, au sărbătorit împreună Sfintele Paşti şi a ţinut un discurs în faţa acestora.

Adăugat: 1 Mai 2016
Ultima actualizare:1 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, alături de militarii români din Afganistan. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Prezenţa militarilor români în teatrul de operaţii din Afganistan reprezintă răspunsul ferm al României la solicitarea NATO pentru asigurarea securităţii şi pentru stabilitatea acestei ţări, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului i-a vizitat, astăzi, pe militarii români din baza Kandahar, a stat de vorbă cu ei, au sărbătorit împreună Sfintele Paşti şi a ţinut un discurs în faţa acestora.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, cu acest prilej, că Afganistanul este, pentru Alianţa Nord-Atlantică, principalul front de luptă împotriva terorismului, iar reconstrucţia acestei ţări reprezintă un efort de durată asumat de comunitatea internaţională.

Şeful statului s-a întâlnit şi cu generalul de brigadă Antonio Aguto, comandantul Comandamentului pentru Instruire, Asistenţă şi Consiliere din Regiunea Sud din Afganistan.

Discuţiile dintre cei doi au evidenţiat cooperarea excelentă dintre militarii români şi cei americani în desfăşurarea noilor misiuni comune, centrate pe asistenţă şi instruire a forţelor de securitate afgane.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers în Afganistan împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, precizează redactorul RRA, Oana Bâlă.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza