Preşedintele Juncker, împotriva ieşirii Greciei din zona euro

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat împotriva ieşirii Greciei din zona euro.

Adăugat: 7 Iulie 2015
Ultima actualizare:7 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al Comisiei Europene
trimite pe mail

El a făcut această declaraţie în Parlamentul European de la Strasburg, cu câteva ore înainte de începerea, la Bruxelles, a unui summit crucial al zonei euro privind încheierea unui acord cu Grecia.  

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat pentru revenirea la masa negocierilor în problema Greciei, după referendumul de duminică. Într-un discurs în Parlamentul European de la Strasburg, el a făcut apel la găsirea unei soluţii şi s-a declarat împotriva ieşirii Greciei din zona euro.

Junker a afirmat că există unele voci în Uniunea Europeană care, deschis, sau fără să o spună, îşi doresc ca această ţară să iasă din zona euro.

"Răspunsurile cele mai simple sunt deseori cele mai proaste" - a spus preşedintele Comisiei.  ean-Claude Juncker: Sunt mulţi greci care se află într-o stare de sărăcie gravă şi suntem aici pentru a-i slava, pe ei, dar şi pe restul Europei. 

Este prima sa declaraţie publică pe această temă, după referendumul de duminică, prin care grecii au respins propunerile făcute de creditori pe 25 iunie, când negocierea unui acord a fost oprită.

Preşedintele Junker nu a spus dacă a primit deja propunerea Guvernului de la Atena, care se va discuta astăzi, întâi la reuniunea miniştrilor de finanţe, din zona euro, care începe în puţin timp aici, la Bruxelles.

Ea va fi urmată de un summit extraordinar al zonei euro, consacrat situaţiei din Grecia.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza