Preşedintele Italiei, prezent la Forumul de Afaceri Româno - Italian

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, este în România şi alături de omologul său, Klaus Iohannis, va participa la deschiderea Forumului de Afaceri Româno - Italian.

Adăugat: 14 Iunie 2016
Ultima actualizare:14 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Arhivă foto
trimite pe mail

UPDATE  Actualele legături de ordin afectiv, dar şi pragmatic dintre România şi Italia, reflectate într-un parteneriat strategic, sunt mai puternice ca oricând, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după convorbirile avute cu omologul său italian.

Şeful statului a precizat că a convenit împreună cu acesta să continue eforturile de valorificare a potenţialului economic, foarte important în candrul relaţiei bilaterale. 

"Am convenit să ducem cooperarea economică la un nou nivel. Schimburile comerciale au atins deja, la sfârşitul anului 2015, o valoare record de peste 13 miliarde de euro, Italia fiind al doilea partener comercial al României. Am stabilit, totodată, că este foarte importantă creşterea investiţiilor italiene în România, pentru ansamblul economiei", a afirmat Iohannis. 

La rândul său, preşedintele Sergio Mattarella a vorbit despre comunitatea românească din Italia, care este numeroasă, preţuită şi din ce în ce mai bine integrată.

El a confirmat, totodată, susţinerea convinsă a ţării sale pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, în contextul în care, în opinia sa, acest lucru presupune o creştere a solidităţii Uniunii Europene.   

Pe agenda convorbirilor dintre Klaus Iohannis şi Sergio Mattarella s-a aflat şi situaţia românilor din Peninsulă. În Italia trăiesc peste 1.200.000 de români, în vreme ce numărul italienilor stabiliţi în ţara noastră ajunge la 20.000.

Amintim că preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a fost primit azi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Cei doi şefi de stat vor discuta despre relaţiile bilaterale şi impulsionarea schimburilor economice.

Ţara noastră este al doilea partener economic al Italiei, cu schimburi comerciale în creştere, de peste 13 miliarde de euro.

De altfel, cei doi preşedinţi vor participa la deschiderea unui Forum de Afaceri Româno - Italian.

Pe agenda discuţiilor se află şi situaţia românilor din Peninsulă. În Italia trăiesc peste un 1.200.000 de români, în vreme ce numărul italienilor stabiliţi în ţara noastră ajunge la 20.000.

România vrea să atragă tot mai multe investiţii din Italia, continuând astfel relaţia privilegiată cu al doilea partener economic al ţării noastre - a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea, de la Palatul Cotroceni, cu omologul său italian, Sergio Mattarella.

Şeful statului român va participa la deschiderea unui Forum de Afaceri Româno - Italian.

AUDIO Declaraţia preşedintelui Klaus IohannisAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
14 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza