Preşedintele Italiei la RRA: Colaborarea între posturile de radio nu este întâmplătoare

Colaborarea culturală dintre România şi Italia constituie un factor determinant în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, afirmă preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România.

Adăugat: 14 Iunie 2016
Ultima actualizare:14 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Potrivit colegei noastre Iuliana Anghel, preşedintele Mattarella a evidenţiat importanţa cooperării între serviciile publice de radio din România şi din Italia.

"Aceasta colaborare între posturile de radio nu este întâmplătoare. Ea este generată de afinitatea culturală, bazată pe legăturile cu profunde rădăcini identitare şi culturale. Această legătură este favorizată şi de colaborarea intensă dintre universităţile din România şi din Italia. Există peste trei sute de acorduri între instituţiile de cultură din cele două ţări, a subliniat Sergio Mattarella.

Pe lângă excelentele relaţii politice şi economice – anul trecut schimburile comerciale dintre România şi Italia au depăşit 13,6 miliarde de euro – cultura reprezintă un factor determinant în consolidarea legăturilor dintre cele două ţări.

În acest context se înscrie şi colaborarea privilegiată dintre Radio România şi Radio Rai, subliniată de Presedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, în cadrul unei discuţii purtate cu şeful statului italian la Bucuresti.

Radio România este un puternic susţinător şi promotor al relaţiilor româno-italiene în peisajul mediatic din tara noastră, a subliniat Ovidiu Miculescu.

La rândul său, preşedintele Sergio Mattarella şi-a exprimat mulţumirea pentru activitatea şi iniţiativele promovate în acest sens de Radio România.

În interviul acordat postului nostru de radio, Sergio Mattarella a făcut referire la importanţa cooperării dintre serviciile publice de radio din România şi Italia:

“Această colaborare între posturile de radio nu este întâmplătoare. Ea este generată de afinitatea culturală bazată pe legăturile cu profunde rădăcini identitare şi culturale. Această legătură este favorizată şi de colaborarea intensă dintre universităţile din România şi Italia. Există peste 300 de acorduri între instituţiile de cultură din cele două ţări. Această remarcabilă colaborare culturală contribuie la consolidarea cooperării la cel mai inalt nivel guvernamental si politic.”

Între Italia şi România există o deplină convergenţă în toate domeniile, iar perspectivele se profilează excelent, a adăugat preşedintele Sergio Mattarella.

“Relaţiile sunt excelente, colaborarea politica şi economică a atins un nivel foarte înalt, la fel şi cea culturală, dar există întotdeauna noi oportunitati pentru a le dezvolta în continuare. Mă bucur că l-am întâlnit pe preşedintele Klaus Iohannis atât în Italia cât şi aici, la Bucureşti. Este semnul unei colaborări care se dezvoltă permanent", a spus preşedintele Italiei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza