Președintele Iohannis va susține un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat agenda preşedintelui Klaus Iohannis pentru următoarea perioadă.

Adăugat: 13 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt a spus că şeful statului se va întâlni săptămâna viitoare cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, prilej cu care va prezenta direcţiile de politică externă ale României.

Totodată va participa la un eveniment dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În 24 şi 25 ianuarie va merge la Strasbourg pentru a susţine un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi pentru a participa la ceremonia de marcare a Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului.

"În perioada 24 - 25 ianuarie, preşedintele României va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt, şefi de stat, de guvern, şefi ai unor instituţii internaţionale, să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale", a precizat Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Potrivit acesteia, şeful statului va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO.

De asemenea, Klaus Iohannis va participa, alături de secretarul general al Consiliului Europei şi de preşedintele Republicii Cipru, ţară care deţine preşedinţia în exerciţiu a CoE, la ceremonia de marcare a Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza