Președintele Iohannis va face o propunere pentru șefia SIE după alegeri

SIE va fi condus de un interimar, iar după alegeri președintele Klaus Iohannis va face o nouă nominalizare.

Adăugat: 26 Septembrie 2016
Ultima actualizare:26 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis va face o propunere pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe după alegerile parlamentare.

Şeful statului a declarat că nu s-a gândit deocamdată la cineva anume pentru ocuparea acestei funcţii şi a precizat că lucrurile sunt sub control la SIE, în condiţiile în care generalul Silviu Predoiu a mai asigurat şi în alta perioadă interimatul la conducerea Serviciului.

Preşedintele Romaniei a mai precizat că a lucrat foarte bine cu fostul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu.

"Am primit astăzi, în jurul prânzului, demisia de la domnul director Ungureanu. Domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, însă, având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie în permanenţă pregătit pentru a interveni în orice situaţie, mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Aşadar, imediat ce am primit această demisie, am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o şi în continuare serviciul va fi condus interimar, sigur, până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice", a spus președintele.

După o discuţie la telefon cu Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihăiţă Calimente, susţinea că acesta a invocat motive medicale pentru demisia sa.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza