Preşedintele Iohannis: Uniunea Europeană, singura opţiune pentru ţara noastră

Preşedintele Klaus Johannis a declarat, într-un discurs rostit în plenul reunit al Parlamentului, că Uniunea Europeană este singura opţiune pentru ţara noastră.

Adăugat: 9 Mai 2017
Ultima actualizare:9 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

"Ziua de astăzi marchează cele două repere fundamentale pentru noi: construirea unui stat român puternic şi integrarea în UE. Lecţiile trecutului ne arată fără echivoc că ţara noastră s-a dezvoltat doar când s-a asociat proceselor politice progresiste europene şi atunci când politicienii ce au avut viziune au pus proiectele naţionale deasupra intereselor partizane. Astăzi, mai mult decât oricând, cred că România trebuie să afirme tare şi răspicat că locul său este în continuare în rândul democraţiilor europene consolidate, în care sunt respectate drepturile civice, iar legea este egală pentru toţi. Actualul context regional şi internaţional poate fi o oportunitate pentru ca România să demonstreze că este o naţiune puternică şi că are o clasă politică matură, capabilă să garanteze siguranţa şi prosperitatea cetăţenilor", a spus preşedintele României, în discursul său din plenul reunit al Parlamentului.

 

 

AUDIO Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis

AICI Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis

Românii sărbătoresc astăzi mai multe evenimente importante din istoria lor şi a Europei.

Sunt marcate şi Ziua Victoriei, care a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi a Europei, care aminteşte de declaraţia istorică din 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care a stat la baza construcţiei viitoarei Uniuni Europene.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
9 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza