Preşedintele Iohannis, un nou apel la populaţie să respecte măsurile sanitare și să se vaccineze

În România, epidemia este ţinută sub control, dar situaţia se poate deteriora oricând, a atras atenţia preşedintele Iohannis. Şeful statului a făcut din nou apel la populaţie să respecte măsurile sanitare anti-COVID şi să se vaccineze.

Adăugat: 18 Martie 2021
Ultima actualizare:18 Martie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Autorităţile dau asigurări că situaţia epidemiologică este sub control, dar spun că lucrurile pot va evolua oricând în sens negativ, dacă nu va fi făcut din nou un efort naţional comun.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că, în privinţa vaccinării, populaţia trebuie să ia decizii bazate pe recomandările specialiştilor şi că nu sunt motive acum să nu fie folosite toate vaccinurile aprobate la nivel european.

România se confruntă din nou cu o etapă de creştere vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic şi în presiunea din ce în ce mai mare pe secţiile de terapie intensivă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, precizând totodată că acest nivel ar putea fi ultimul în condiţiile în care numărul persoanelor vaccinate creşte de la o zi la alta.

Şeful statului a subliniat că situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ, astfel că a făcut apel la responsabilitate.

Klaus Iohannis: Şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape şi nu putem renunţa la prudenţă chiar acum. Singurele metode care au fost dovedite ştiinţific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive şi imunizarea unui număr semnificativ din populaţie. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiştilor şi, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când va fi atinsă imunitatea de grup prin vaccinare este nevoie de măsuri punctuale, acolo unde situaţia epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza