Preşedintele Iohannis trimite la CCR legea privind eliminarea a 102 de taxe

Președintele Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea a 102 taxe nefiscale.

Adăugat: 15 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis a trimis, marți, Curții Constituționale a României o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, anunță Administrația Prezidențială, informează Agerpres.

Şeful statului a afirmat săptămâna trecută, cu ocazia unei dezbateri pe această temă, că ar fi promulgat actul normativ dacă acesta nu ar fi prevăzut eliminarea taxei radio-tv.

Preşedintele a menţionat că existenţa abonamentului pe care cetăţenii îl plătesc pentru serviciile publice de radio şi televiziune reprezintă garanţia că acestea lucrează pentru public.

Klaus Iohannis a criticat graba cu care a fost promovat şi adoptat proiectul de lege şi faptul că nu a existat o discuţie publică pe această temă, nici măcar cu reprezentanţii celor două instituţii.

Liderul PSD Liviu Dragnea, iniţiatorul legii, nu a fost invitat la dezbatere.

El i-a trimis însă o scrisoare preşedintelui Iohannis în care afirmă că finanţarea radioului şi televiziunii publice integral de la bugetul de stat nu presupune o diminuare a fondurilor pentru cele două instituţii.

Liviu Dragnea mai spune că managementul celor două societăţi trebuie să fie depolitizat şi profesionalizat, pentru a li se asigura independenţa editorială.Autor:
Cristi Niţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza