Președintele Iohannis, surprins de decizia CCR privind amenzile

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat surprins de decizia Curţii Constituţionale referitoare la amenzile date în periaoda stării de urgenţă.

Adăugat: 8 Mai 2020
Ultima actualizare:8 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Criza provocată de coronavirus pune la încercare rezistenţa şi responsabilitatea societăţii româneşti, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, care s-a declarat surprins de decizia Curţii Constituţionale, potrivit căreia, amenzile date în starea de urgenţă nu respectă Legea fundamentală. Şeful statului a precizat că fără aceste amenzi, numărul morţilor ar fi fost mult mai mare şi a subliniat că regulile impuse de autorităţi au avut scopul de a-i proteja pe cetăţeni.

Totodată, preşedintele Iohannis a lansat noi critici la adresa PSD şi a aliaţilor săi, după reacţiile acestora faţă de deciziile CCR.

Şeful statului este de părere că pericolul epidemiei nu a trecut şi că regulile stabilite de către guvernanţi au avut drept scop protejarea sănătăţii şi a vieţii cetăţenilor.

Preşedintele României a remarcat însă că anumiţi politicieni au primit cu satisfacţie decizia Curţii privind neconstituţionalitatea amenzilor instituite în această periaodă de stare de urgenţă.

Klaus Iohannis: Este cu totul suprinzător că astăzi aceste sancţiuni sunt discutabile, deşi este evident pentru noi toţi că ele au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului. Surpinzătoare este însă perspectiva unor autorităţi care, prin misiunea ori prin natura lor juridică, au obligaţia constituţională de a nu pierde din vedere atunci când iau decizii interesul general al societăţii.

Pe de altă parte, şeful statului consideră ca PSD şi aliaţii acestui partid fac tot posibilul ca efortul autoritrăţilor să eşueze în ceea ce priveşte gestionarea crizei actuale şi a reconstrucţiei care va urma după pandemie.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza