Președintele Iohannis solicită o analiză a implicațiilor economice ale COVID-19

La Palatul Victoria s-a desfăşurat, astăzi, prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru evaluarea impactului economic asupra ţării noastre în urma infectărilor cu noul coronavirus.

Adăugat: 11 Martie 2020
Ultima actualizare:11 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un nou caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat cu puţin timp în urmă, în România, ridicând bilanţul la 38.

Este vorba despre o femeie de 54 de ani care a intrat în contact direct cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota din Bucureşti.

La Palatul Victoria s-a desfăşurat, astăzi, prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra ţării noastre în urma infectărilor cu noul coronavirus.

Impactul şi implicaţiile crizei generate de extinderea epidemiei de coronavirus trebuie evaluate prudent, dar realist, şi asupra economiei româneşti, crede preşedintele Klaus Iohannis.

În acest sens, el le-a cerut celor prezenţi la Palatul Victoria, la reuniunea Grupului de lucru, să identifice cele mai bune mecanisme şi instrumente prin care să fie protejată sănătatea populaţiei, dar şi funcţionarea economiei naţionale.

Klaus Iohannis: Trebuie să avem o bază bine fundamentată a unor măsuri de susţinere a economiei, care să prevină posibilele efecte negative generatoare de riscuri şi vulnerabilităţi la scară macroeconomică. Solicit acestui grup de lucru să analizeze şi să evalueze realist toate implicaţiile economice determinate de COVID-19.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Florin Jianu, crede că trebuie ajutate firmele aflate în dificultate, mai ales cele din turism, transporturi şi domeniul construcţiei de maşini.

Florin Jianu: În aceste domenii care sunt afectate imediat putem să consturim nişte scheme de ajutor de stat care să ajute, practic să sprijine plata salariilor. Ministrul de finanţe a discutat despre posibilitatea schimbării termenului de plată pentru contribuţii, amânarea cu o lună sau două luni de zile.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza