Preşedintele Iohannis şi ministrul Apărării omagiază Ziua NATO

Ziua NATO este marcată astăzi, în Bucureşti, prin ceremonii militare şi prin organizarea Zilei Porţilor Deschise la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Adăugat: 3 Aprilie 2016
Ultima actualizare:3 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În această dimineaţă, vizitatorii au putut asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului, executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a spus că, în această zi, trebuie să ne amintim cu respect de militarii căzuţi la datorie şi de cei răniţi în misiunile din teatrele de operaţii.

Mihnea Motoc a vorbit şi de rolul strategic al României în cadrul NATO:

"România este precis identificată ca un aliat solid. Se ştie în NATO că România este un aliat care îşi respectă întotdeauna cuvântul dat. Contribuim major la schimbul de informaţii din Alianţă şi aceasta de la momentul aderării. Iar astăzi sunt mândru ca român că cetăţenii noştri sunt în continuare sprijinitori ai acestor organizaţii internaţionale care sunt esenţiale pentru lumea din care facem parte, ale cărei valori le împărtăşim", a spus Motoc.

De altfel şi preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care subliniază faptul că România îşi valorifică rolul strategic bine conturat şi contribuie activ la misiunile NATO, organizaţie aflată, la rândul său, în plin proces de adaptare la noile condiţii geostrategice.

Şeful statului precizează că România se aliniază demersurilor Alianţei Nord-Atlantice de consolidare a apărării colective, mai ales pe flancul estic, şi urmăreşte dezvoltarea relaţiei transatlantice în vecinătate pentru asigurarea unui mediu de securitate stabil şi predictibil.

România a devenit membră a NATO în urmă cu 12 ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza