Preşedintele Iohannis salută vizita înaltului oficial american

Subsecretarul american de stat pentru afaceri europene, Victoria Nuland s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a salutat interesul Statelor Unite ale Americii pentru România.

Adăugat: 14 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidensy.ro Subsecretarul de stat,Victoria Nuland şi preşedintele Klaus Iohannis
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis şi asistentul Secretarului de Stat ameican pentru Afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, au discutat în această dimineaţă, la Palatul Cotroceni, despre dorinţa României de a întări Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar ci şi economic.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a salutat interesul companiilor americane în acest sector şi a încurajat creşterea prezenţei lor pe piaţa românească, subliniind totodata nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate şi transparenţă în mediul de afaceri.

În cadrul discuţiilor au mai fost evidentiate progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei si s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din regiune - ne-a transmis redactorul RRA Oana Bâlă.

Subsecretarul american de stat pentru afaceri europene, Victoria Nuland, a revenit la Bucureşti pentru discuţii cu cei mai importanţi responsabili români.

Tot în această dimineaţă , în jurul ore 11.00, Victoria Nuland se va întâlni şi premierul Victor Ponta, iar ulterior subsecretarul american are programate întrevederi cu ministrul de externe şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

La ora 10.00, înaltul oficial american s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu

Cu o zi în urmă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu,  a declarat, la RRA, că 2015 are o semnificaţie specială pentru că se împlinesc 135 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite şi România, dar şi pentru că baza antirachetă de la Deveselu va deveni operaţională.

"Ulterior, pasul următor va fi în integrarea sa în sistemul NATO antirachetă. Vom discuta şi despre aspectele economice ale relaţiilor bilaterale, despre înlăturarea regimului de vize pentru cetăţenii români care vor să călătorească în Statele Unite", a spus Bogdan Aurescu:

Victoria Nuland a fost în România şi anul trecut, când a declarat că Statele Unite sunt profund interesate de dezvoltarea continuă a statului de drept, a justiţiei, a deschiderii economice şi a transparenţei în România.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Victoria Nuland va mai avea întâlniri cu oameni politici, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă, Oana Bâlă
Adăugat:
14 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza