Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu românii din SUA

Întâlnire emoţionantă, aseară, la New York, a preşedintelui Klaus Iohannis cu comunitatea românească din Statele Unite ale Americii.

Adăugat: 27 Septembrie 2015
Ultima actualizare:27 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Asigurarea cadrului legal şi a condiţiilor necesare pentru ca, în 2016, românii din străinătate să poată vota pentru prima dată prin corespondenţă va fi o dovadă de maturizare a clasei politice româneşti, a spus la New York, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a întâlnit cu peste 100 de români din comunitatea new-yorkeză, cărora le-a transmis că statul român trebuie să aibă grijă de cetăţenii săi, oriunde s-ar afla ei, oferindu-le sprijin diplomatic, asistenţă sau servicii consulare de calitate.

"Votul prin corespondenţă este un proiect la care ţin în mod special, nu din raţiuni politice, ci tocmai ca exemplu al unei relaţii corecte între stat şi cetăţean, în garantarea unui drept fundamental, al dreptului la vot, asigurarea cadrului legal şi a condiţiilor necesare pentru ca în 2016 românii din străinătate să poată vota pentru prima dată prin corespondenţă. Va fi o dovadă de maturizare a clasei politice româneşti", a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis le-a transmis românilor din SUA că trebuie să fie uniţi şi solidari pentru a fi o comunitate puternică şi respectată.

Preşedintele Klaus Iohannis se află la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU, la care participă peste 150 de lideri din întreaga lume.

Este prima dată, în ultimii 10 ani, când România este reprezentată la nivel de şef de stat la summitul Naţiunilor Unite.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza