Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Papa Fracisc

Aflat într-o vizită în Italia, preşedintele Iohannis a avut o întâlnire cu Papa Francisc.

Adăugat: 15 Mai 2015
Ultima actualizare:15 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Întâlnire Papa Francisc şi Klaus Iohannis
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întalnit astăzi cu Papa Francisc, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful statului o face la Vatican.

Papa Francisc l-a întâmpinat pe preşedintele Klaus Iohannis în Sala del Tronetto de la Vatican, după care au mers în biblioteca privată a Suveranului Pontif pentru convorbiri tete-a-tete, care au durat aproximativ o jumătate de oră.

După convorbiri, şeful statului i-a prezentat-o Papei Francisc pe soţia sa, Carmen Iohannis, dar şi pe membrii delegaţiei care l-au însoţit în această vizită.

A avut loc şi un schimb de cadouri. Preşedintele României i-a înmânat Suveranului Pontif o gravură reprezentând oraşul şi cetatea Sibiului realizată de un artist plastic român, dar şi o monedă de aur dedicată comemorării a 2.000 de ani de creştinism.

Papa Francisc i-a oferit preşedintelui român o imagine a Îngerului Păcii învingând moartea, precum şi un text apostolic.

Şeful statului s-a mai întâlnit cu secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, căruia i-a înmânat Ordinul Naţional Steaua României în grad de Colan.

Iohannis vizitează Bazilica Sfântul Petru şi va ţine un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.

În cursul serii, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu studenţii instituţiilor de învăţământ pontificale din Roma.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza